LinkedIn Sales Navigator

LinkedIn Sales Navigator

Telefonsamtal, mejl, annonser och sociala medier. Vägarna är många för att nå nya kunder och oavsett om du driver eller arbetar i ett litet, medelstort eller stort företag är kundanskaffning något alla bolag arbetar med. Vi på WEFIND tycker det är viktigt att göra detta på ett sätt som är både smidigt och effektivt (och självklart roligt!). Därför vill vi ägna detta inlägg åt LinkedIn Sales Navigator.

 

LinkedIn Sales Navigator – Vad är det?

LinkedIn är en social plattform som av de allra flesta används i någon utsträckning. Det är ett sätt att skapa nya kontakter, utöka sitt professionella nätverk, generera nya leads, rekrytera med mera – men också för att nå ut till nya kunder. Sales Navigator är en del av LinkedIn, och är ett betalt verktyg för att hitta prospekts samt skapa relationer med rätt personer och nå potentiella kunder på ett effektivt sätt.

LinkedIn Sales Navigator innefattar huvudsakligen tre olika funktioner:

– Hitta rätt människor och företag
– Hålla koll på leads
– Nå och interagera med personer

 

De 5 bästa verktygen i Sales Navigator – Enligt teamet på WEFIND

 

Avancerad sökning

Med hjälp av denna funktion har du möjlighet att ta fram perfekta lead och hitta relevanta personer med hjälp av mer än 40 olika filter. När du vet vilken typ av person du söker kan du ange detta i de olika fälten för att få fram en så bra sökning som möjligt. Innan du använder sökfunktionen bör du ha koll på någorlunda vem din kund är, för att på så sätt möjliggöra bättre sök. Med LinkedIn Sales Navigator och dess avancerade sökning kan du bland annat filtrera utifrån följande:

– Geografi. Addera både land, region och stad. Om du anger en eller flera regioner är det viktigt att du också anger specifika städer inom regionen. Annars, om personen endast angett stad och inte region i sin profil kommer potentiellt intressanta personer inte med i resultatet.

– Jobbtitel.
– Företagsnamn.
– Företagets storlek.
– Typ av företag, exempelvis AB, enskild firma osv.
– Skola.
– År av erfarenhet.
– År på företaget.
– Industri. Observera att verktyget kommer att titta efter industrin som personen valt att addera i sin profil, inte företagets valda industri.
– Antal följare.
– Relation. Vi rekommenderar dig att välja 2:a och 3:e graden, då undviker du att få fram personer du redan känner.

Den avancerade sökningen är ett verktyg som verkligen förenklar säljarbetet. Det finns absolut förbättringspotential när det kommer till resultat på en del
sökningar, men fortfarande väl värt priset. Sales Navigator möjliggör även företagssök och då kan du exempelvis använda dig av följande filtreringsmöjligheter:

– Bransch

– Omsättning

– Storlek

– Geografi

 

Nyckelordssökning

Väl värt att nämna är det som kallas nyckelordssökning, vilket innebär att du kan använda termer för att finna den eller de personer du söker. Observera att detta filter kan ge dig många icke relevanta resultat om du inte använder verktyget på rätt sätt – låt säga att du söker personer som arbetar med HR, du kan med ett nyckelord som HR få upp såväl personer som arbetat hela sin karriär med HR samtidigt som du får upp resultat med de som exempelvis studerar HR. Ditt resultat med sökord tenderar alltså att bli väldigt brett.

Om du letar efter personer med en viss titel är det bättre att söka på personens titel i den avancerade sökningen. När du använder nyckelordssökningen rekommenderar vi dig att istället använda mer nischade nyckelord som exempelvis kan vara en del av personens egen arbetsbeskrivning. Om du brukar läsa på vår blogg, följa oss på sociala medier eller prenumerera på vårt nyhetsbrev vet du att vi är stora fan av Boolean search. Det är ett viktigt och bra verktyg att använda när du har Sales Navigator, speciellt i en nyckelordssökning. Vi har skrivit mer om det och du kan läsa det här.

 

Leads, leads, leads

Att finna nya prospekts är inte alltid en dans på rosor. Därmed är vi tacksamma för funktionen där Sales Navigator tar fram förslag på rekommenderade leads som baseras på din tidigare sökhistorik, tidigare leads, preferenser och mer. På så sätt kan du få fler leads med mindre ansträngning. Vem gillar inte det?

Listor

Du kan skapa listor för att hålla koll på dina leads samt få inspiration till sådant som du kan bryta isen med samt få idéer på hur du kan följa upp med dina prospekts.

Spara sökningar

Du har möjlighet att spara sökningar att gå tillbaka till vid senare tillfällen. Vissa sökningar kan ge tusentals resultat och att gå igenom alla på samma gång kan vara en utmaning. Med denna funktion behöver du inte ange dina parametrar varenda gång. Genom att spara dina sökningar får du också notiser när personer matchar dina kriterier, exempelvis om en person byter jobb eller flyttar till en stad i den region du angivit. Sales Navigator och dess olika abonnemang LinkedIn erbjuder tre olika abonnemang för Sales Navigator; Core, Advanced och Advanced Plus.

Core

Denna lösning riktar sig främst till individer och ej team, vilket är det vi huvudsakligen fokuserar på här. Med denna plan har du möjlighet att skicka 50 InMail per månad, vilket innebär att du har möjlighet att mejla personer du ännu inte connectat med, som ännu inte är en del av ditt nätverk. I övrigt har du fri tillgång till den avancerade sökfunktionen, samt företagssök
som tar fram förslag baserat på dina preferenser, sökhistorik och du kan spara upp till 10 000 leads, skapa egna listor, få notiser om sparade leads med mera. Kortfattat är detta planen för dig som vill underlätta säljarbetet och i huvudsak arbetar ensam med sälj i företaget. Det är utmärkt för att finna rätt personer, hantera din pipeline samt säkerställa att prospekt inte faller mellan stolarna.

Advanced

Denna plan är framtagen för team och inkluderar till att börja med de funktioner som Core har. Därutöver har den flertalet funktioner som gör det enklare för ditt team att arbeta tillsammans såsom möjligheter att dela listor och sökningar samt integrationer med era arbetsflöden. Med SmartLinks kan du spåra engagemang och med TeamLink kan du se vilken eller vilka personer som har första graden kontakt med en prospekt. På så vis kan du få en varm introduktion vilket ökar chanserna att gå från prospekt till betalande kund.

Advanced Plus

Denna plan är skapad för team som består av minst 10 personer. Naturligtvis har denna plan samtliga funktioner och verktyg från Core och Advanced, samt CRM integrationer med Salesforce, HubSpot, G2 och Outreach. Planen innefattar även datavalidering vilket innebär ett bättre arbetsflöde för dig där du kan göra allt från ett och samma ställe, samt ROI rapportering. Vill du läsa mer om de olika abonnemangen och dess priser? Du hittar mer information här.

LinkedIn Sales Navigator

Är LinkedIn Sales Navigator något för dig?

Vill du förbättra dina säljresultat, öka synligheten för både dig och bolaget samt skapa starkare relationer med både kunder och prospekts. Ja, då kan Sales Navigator vara något för dig! Att lära dig använda Sales Navigator kommer att göra ditt arbete mer effektivt och smidigt och dina säljresultat kan förbättras. Genom att göra stora delar av prospektering och säljarbetet enkelt och smidigt kan du istället lägga ditt fokus på att bygga relationer och stänga affärer.

 

Hur gör jag för att få tillgång till LinkedIn Sales Navigator?

Vi rekommenderar att du till att börja med nyttjar deras generösa 30-dagars gratis period. Det är utmärkt för att ta reda på huruvida verktyget passar dig men även lära dig verktyget ordentligt utan att betala. Passa på att prova olika filter och sökningar och lär dig genom att leka, testa och förbättra. Om du sedan bestämmer dig för att köpa någon av deras tre planer kan du betala antingen månadsvis eller årsvis. Om du väljer det sistnämnda sparar du ofta ett par kronor och fördelen med att betala månadsvis är att du kan säga upp abonnemanget när som helst.

 

WEFIND <3 LinkedIn Sales Navigator

Teamet på WEFIND tycker om allt som gör livet enklare och bättre – något vi tycker att Sales Navigator gör. Vill du lära dig mer om LinkedIn? Vi är din Sales Navigator coach och ser fram emot att höra från dig, kontakta oss redan idag!