Gör din arbetsdag mer produktiv

Gör din arbetsdag mer produktiv

  1. Ta mikropauser varje timme som är schemalagda i din kalender.
  2. Multi-Taska INTE. De flesta människor genererar mer effektivitet och kvalitet genom att hantera en uppgift i taget.
  3. Gör To-Do Listor. Det är behagligt för sinnet att ha denna information fysiskt och inte bara mentalt noterat. Själv använder jag en metod där jag för tre olika. En där jag har deadlines under dagen. En jag vill bli klar med senast under morgondagen. En med actions som skall genomföras vars actions successivt flyttas in på de två övriga.
  4. Schemalägg en kort aktivt som ligger utanför ramen av dina arbetssysslor. Detta friskar upp sinnet och skapar en boost när du återgår till de vanliga sysslorna. Titta på ett Youtube klipp eller varför inte spela ett spel på telefonen.
  5. Dokumentera de processer och uppgifter som upprepar sig frekvent. Detta kräver en del arbete. Men lönar sig väl vid de tillfällen du skall skapa en aktivitet med samma process och/eller vid det tillfällen du skall delegera uppgiften. Då blir kompetensöverföring både effektivare och tydligare.
  6. Schemalägg ALLT i din kalender. Oavsett om det är ett samtal, möte, lunch eller övrig aktivitet. Agera som om varje uppgift har sin unika deadline.
  7. Påbörja dagen med det som är viktigast (men eventuellt inte det roligast). Det är en härlig känsla att vara klar med det som är viktigast. Efterföljande uppgifter kan därigenom kännas mer uppmuntrande och skapa mer effektivitet och stimulans.
  8. Belöna dig själv med personliga incitament om du utförts en specifik uppgift eller en rad av uppgifter. Ta en kopp kaffe, njut av en nypa frisk luft eller ring en god vän.
  9. Gör planer för att göra något stimulerande efter arbetstid. Du uppmuntrar din hjärna att vara mer effektiv och även färdig med dagens sysslor för att kunna delta.
  10. Stäng av notifieringar från dator, laptop och telefon.

 

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev på LinkedIn.

Kontakta oss gärna >>>