Video alternativ på LinkedIn

Video alternativ på LinkedIn

Inbäddad video (”Embedded video”)
Det är fortfarande vanligt att många företag laddar upp filmklipp på en videodelningssida såsom YouTube eller Vimeo, för att sedan dela länken på LinkedIn. Det fungerar, men av många skäl är det en mer effektiv strategi att ladda upp filmer direkt på LinkedIn. Video alternativ på LinkedIn.

Ladda upp video direkt på LinkedIn (”LinkedIn native video”)
Så kallad ”native video” är video som har laddats upp direkt på LinkedIn, eller som har skapats på själva plattformen.

Till skillnad från inbäddad video spelas en direktuppladdad film upp automatiskt i flödet, vilket ökar chanserna att den blir uppmärksammad. Mätningar har visat att filmer som har laddats upp direkt får 10 gånger fler delningar än länkade filmer.

Videoannonser på LinkedIn (”LinkedIn video ads”)
Videoannonser är sponsrade företagsfilmer som dyker upp i flödet på LinkedIn. Videoannonskampanjer ger större chans att öka kännedomen om ditt varumärke, att fler överväger att handla ditt varumärke och att du får fler leads, eftersom sådana kampanjer vanligtvis når en större och mer riktad publik.

Till skillnad från direktuppladdade filmer, som får vara maximalt 10 minuter långa, kan videoannonser på LinkedIn vara upp till 30 minuter långa.

Företagets webbansvariga kan skapa en videoannonskampanj med Campaign Manager eller välja att sponsra ett befintligt inlägg.

 

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev på LinkedIn.

Kontakta oss gärna >>>