Varför skall jag skaffa en Mentor?

Varför skall jag skaffa en Mentor?

Varför skall jag skaffa en Mentor? Här kommer 5 bra anledningar att skaffa sig en bra mentor.

1.De lyssnar

En mentor lyssnar och reflekterar utan någon påverkad av verksamhetens dagliga rutiner, historik eller kultur. Detta gör att värdefulla råd och nya infallsvinklar vanligen framkallas till förmån för verksamheten och för dig som individ.

2. De delar med sig

En bra mentor delar med sig av sin egen kompetens och erfarenhet baserat på de möjligheter och utmaningar du står inför. Således ges möjligheten att hämta energi, input samt strategier från en helt extern källa.

3. De skapar fokus

Ett löpande samarbete med en bra mentor kan hjälper dig att skapa fokus omkring de mål och visioner du och din verksamhet står inför. Detta bör också skapa struktur och effektivitet omkring era affärsprocesser.

4. De bidrar med drivkraft till modiga beslut

Genom att hämta kompetens, erfarenhet och energi från en mentor. Kan detta verka som en drivkraft för dig att ta modiga och innovativa beslut omkring ert B2B fokus.

5. De erbjuder ett holistiskt perspektiv

Även om du sitter med ansvaret att ta beslut, kommer en bra mentor kunna ge dig ett holistiskt perspektiv från hens erfarenheter, synvinkel och mindset. Något som är väldigt värdefullt i utvecklandet av både verksamheten och ditt egna varumärke.