Sluta fira att du fått fler kontakter på LinkedIn!

Sluta fira att du fått fler kontakter på Linkedin!

Börja fokusera på att få rätt kontakter baserat på ditt syfte med Linkedin. Gång på gång ser jag nätverkstrådar där man nästan tävlar om vem som har flest kontakter.

Mitt råd är att vända fokuset till:

– Gör jag rätt saker på Linkedin för att skapa förtroende, närvaro samt värde mot min målgrupp?

– Connectar jag med rätt individer baserat på mitt syfte med Linkedin?

 

Exempel :

Söker jag jobb i Växjö och har erfarenhet inom Retail så skulle rekryteringsbolag/beslutsfattare inom den branschen i Växjö kunna vara en målgrupp. Om jag säljer affärssystem mot bolag i Göteborg så skulle VD/IT-chefer i denna region kunna vara en målgrupp.

Förtroende tar tid att bygga. Det är viktigt att påminna sig om att människor inte alltid minns vad du sagt/gjort. Men de minns hur DU fick dem att känna.

– Hur vill du att folk skall ”känna” när de ser din profil flyga förbi i flödet?

 

Ditt personliga varumärke handlar om dig och ingen annan.

Det måste vara genuint och ha sitt ursprung från ditt sinne och hjärta för att det skall vara trovärdigt. Skapa energi i dina projekt från drivkraften av vad just DU tycker är fascinerande, värdefullt och roligt. Det är först när motivationen är sann som du lyckas navigera rätt både utifrån ett personligt och professionellt perspektiv.

Bygg ditt varumärke med målsättningen att växa som människa och inte för snabba karriär eller affärsmöjligheter.

Detta gör dig mer trovärdig och du får betalt i ökad lyhördhet från din omgivning. Människor nätverkar nämligen gladeligen med individer som bidrar med värde och energi. Sträva efter att bli den person som andra vänder sig till för individuell utveckling och kompetenshöjning inte bara för karriär eller affärsmöjligheter.

Påmind dig om att människor inte alltid minns vad du sagt eller gjort. Men de minns hur Du fick dem att känna.

Var mer nyfiken än informativ. Ställ frågor. Visa att du är intresserad av personen i sig. Använd drivkraften av denna tes. Men gör det på ett transparent och ödmjukt sätt annars blir du genomskådad.

 

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev på LinkedIn.

Kontakta oss gärna >>>