Sluta fira att du fått fler kontakter på LinkedIn!

Sluta fira att du fått fler kontakter på Linkedin!

 

Börja fokusera på att få rätt kontakter baserat på ditt syfte med Linkedin. Gång på gång ser jag nätverkstrådar där man nästan tävlar om vem som har flest kontakter.

Mitt råd är att vända fokuset till:

– Gör jag rätt saker på Linkedin för att skapa förtroende, närvaro samt värde mot min målgrupp?

– Connectar jag med rätt individer baserat på mitt syfte med Linkedin?

 

Exempel :

Söker jag jobb i Växjö och har erfarenhet inom Retail så skulle rekryteringsbolag/beslutsfattare inom den branschen i Växjö kunna vara en målgrupp. Om jag säljer affärssystem mot bolag i Göteborg så skulle VD/IT-chefer i denna region kunna vara en målgrupp.

Förtroende tar tid att bygga. Det är viktigt att påminna sig om att människor inte alltid minns vad du sagt/gjort. Men de minns hur DU fick dem att känna.

– Hur vill du att folk skall ”känna” när de ser din profil flyga förbi i flödet?

Bygg ditt varumärke mot rätt individer med målsättningen att växa som människa och inte för snabba karriär/affärsmöjligheter. Detta gör dig mer trovärdig och du får betalt i ökad lyhördhet. Människor nätverkar nämligen gladeligen med individer som bidrar med energi.

 

Då kommer möjligheterna och dina relationer att blomma baserat på ditt specifika syfte.