Så får du en fart framåt!

Så får du en fart framåt!

Att LinkedIn är världens största affärsnätverk har väl ingen missat, men hur gör man egentligen för att lyckas på LinkedIn?  Här kommer 10st tips för att ge dig fart framåt!

 

Kvalitet framför kvantitet.
Många strävar efter att få så många kontakter som möjligt i sitt nätverk, men detta betyder nödvändigtvis inte att ditt flöde fylls med värde, inspiration eller intressanta möjligheter. Snarare tvärtom! Det finns en stor risk att de kontakter som inte skapar värde för just dig fyller ditt flöde med icke värdeskapande information. Fokusera i stället på att connecta med individer som ligger inom ramen för din målgrupp när det gäller potentiella kunder, samarbetspartners, kollegor eller rekryterare etc.

 

Lägg alltid till en call to action (CTA) i dina inlägg.
Om du inte får interaktioner på ditt inlägg inom de första 15 minuterna så får ditt inlägg sämre spridning. Så funkar LinkedIns algoritmer. Så se därför till att alltid ha en CTA i dina inlägg. Det kan exempelvis vara att du avslutar med en fråga eller en uppmaning till läsarna. Eller att du använder dig av Linkedin pools eller LinkedIn Events i inlägget.

 

Sätt en strategi för när du ska posta inlägg.
Om vi fortsätter att prata om LinkedIns algoritmer så kommer dem att belöna dig om du postar inlägg regelbundet. Det kan vara svårt att posta inlägg 2–3 gånger per vecka men börja då med att posta 1 gång i veckan. Bestäm dig exempelvis för måndagar, då kommer algoritmerna lära sig ditt beteende och belöna dig

 

Var aktiv.
Lägg undan tid i schemat varje dag för att vara aktiv på LinkedIn. Det tar tid att bygga relationer även på LinkedIn, så du måste investera i tid på plattformen.

 

Våga prova film.
Många läsare stannar till i flödet när de ser att det är en video istället för text. Så var modig och prova att spela in en video på 30-60 sekunder, på så sätt får du också fram lite mer personlighet i ditt budskap. Glöm inte att lägga till text i videon, många läsare skrollar bara och även om dem stannar när det är en video så är det inte alla som trycker på videon och får därmed inte heller något ljud. Har du text i videon så kan dessa personer ändå ta del av det innehåll du förmedlar

 

Dela med dig av din kunskap.
För att bygga förtroende hos din målgrupp så måste du dela med dig av det du är bra på, det vill säga, din kunskap. Var försiktig med att sälja i dina inlägg, fokusera på att förmedla kompetens och värde. På så sätt bygger du förtroende och top of mind hos din målgrupp.

 

Skapa engagemang.
För att få dina inlägg att flyga så måste du också skapa engagemang. Tagga personer i ditt inlägg och fråga vad de har för tankar kring inlägget. Men kom ihåg att om du vill ha engagemang i dina inlägg så måste du också vara engagerad i andras inlägg. Like:a, kommentera och interagera med andra personer, så kommer du märka att du får det tillbaka också.

 

Få med kollegorna på tåget.
Sociala medier är en lagsport och för att skapa förtroende, närvaro och top of mind hos din målgrupp så underlättar det om även dina kollegor arbetar strategiskt med LinkedIn som plattform. Tillsammans kan ni också bolla content-idéer och reflektera över varför vilka inlägg har gått bra och varför vilka har gått mindre bra, och så vidare.

 

Lägg tid på din profil.
Se till att ha en tydlig profil med en bild, en titelrad som kommunicerar värde samt en ”om-ruta” som är intressant, berättar vilka problem du löser och innehåller dina kontaktuppgifter.

 

Rubrik.
Skriv en rubrik som skapar nyfikenhet! Om inte rubriken är intressant så kommer läsarna inte att fortsätta läsa ditt inlägg – hur bra det än må vara. Så fundera över rubrik och inledning en extra gång innan ni postar ert inlägg.

 

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev på LinkedIn.

Kontakta oss gärna >>>