Meditation och sälj hör inte ihop!

Meditation och sälj hör inte ihop

Fick jag för några månader sedan höra av en tidigare kollega , när jag berättade att jag tog 30 minuter av min dag till att meditera för att uppnå mer fokus och energi både privat och professionellt.

Jag lyckades övertala min kollega att prova och efter ungefär en månad fick jag denna återkoppling i form av detta sms ”- Patrik, vad lustigt jag känner en helt annan energi och lugn och sover bättre om nätterna. Samtidigt som jag fysiskt känner att mitt sinne får vila från vardagens stress”.

 

Lite tips för er som inte mediterat och vill prova :

 

  1. Börja med några minuter första dagen och fyll sedan på med antal minuter utifrån egen önskvärd takt. Precis som om du skall öva inför Göteborgsvarvet så börjar de flesta människor inte med att löpa 21 km . Utan de flesta börjar med några kilometers och fyller på successivt.
  2. Acceptera att vissa dagar är det enklare och meditera än andra. Det viktiga är att du mediterar kontinuerligt för att kunna njuta av uppnådd effekt.
  3. Andas endast med näsan och följ luftströmmen mentalt vid in och ut andningen.
  4. Sitt i ett mörkt tyst rum på en kudde eller dyl. som ger dig stöd i ryggen och svanskotan.
  5. Blunda.
  6. Sätt en timer på telefonen så kommer telefonen berätta för dig när du är färdig.
  7. Se till att du är mätt och inte törstig.
  8. Lite svag harmonisk pianomusik i bakgrunden från exempelvis mobiltelefonen kan hjälpa att skapa fokus och lugn.
  9. En effekt av harmoni och energi kommer först uppstå efter en 3-4 veckors meditation.