Många kompetenta och ambitiösa individer

Vi ser många kompetenta och ambitiösa individer som söker nytt jobb på LinkedIn.

För de som finner det värdefullt önskar vi presentera lite tankar om hur man kan utveckla ett större och samtidigt kvalitativt nätverk utifrån syftet att finna sitt drömjobb.

1. Fokusera på att få RÄTT kontakter före antal.
Connectar jag verkligen med rätt individer baserat på mitt primära syfte med LinkedIn? Söker jag jobb i Göteborg och har erfarenhet inom Retail så skulle rekryteringsbolag och beslutsfattare inom den branschen i Göteborg kunna vara en målgrupp. Använd den kostnadsfria sök/filterfunktionen i er profil för att finna rätt bolag/titlar/grupper som matchar din målgrupp.

2. Skicka PÅLÄSTA kontakt-förfrågningar .
Börja med att skapa en mjuk interaktion i flödet mot den individ som du önskar få in i ditt nätverk – innan – du skickar en kontaktförfrågan. Vad menar vi med det?
Chansen att personen som du önskar nätverka med släpper in dig i dennes nätverk, ökar avsevärt, om ni på något sätt haft en interaktion innan. Fundera på om du kan lika, kommentera eller på något annat sätt integrera med dennes innehåll eller hens bolags tillhörighet. I många fall är det värt att ha ett flertal kontaktpunkter innan du skickar en kontaktförfrågan. Du har samtidigt en mycket större möjlighet att skicka en anpassad, påläst och intressant kontaktförfrågning om ni redan haft en interaktion/dialog på plattformen.

3. Arbeta PROAKTIVT mot de individer som du önskar få i gång en dialog med.
I den mån det går arbeta proaktivt genom att integrera med det innehåll som dessa individer eller bolag själv kommunicerar på plattformen. Integrera i ämnen som matchar den kompetens du har och det fokus och intresseområde som du själv önskar arbeta med. På så sätt kan du redan här bygga en personlig dialog med din målgrupp samtidigt som du påvisar din kompetens inom det område du önskar fokusera på.

 

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev på LinkedIn.

Kontakta oss gärna >>>