Många ambitiösa individer som söker nytt jobb via LinkedIn.

Många ambitiösa individer som söker nytt jobb via LinkedIn.

För de som finner det värdefullt önskar vi presentera lite tankar om hur man kan utveckla ett större och kvalitativt nätverk utifrån syftet att finna sitt drömjobb.

 

1. Fokusera på att få RÄTT kontakter före antal.

Connectar jag med rätt individer baserat på mitt primära syfte med LinkedIn?

Söker jag jobb i Göteborg och har erfarenhet inom Retail så skulle rekryteringsbolag och beslutsfattare inom den branschen i Göteborg kunna vara en målgrupp.

Använd den kostnadsfria sök/filterfunktionen i er profil för att finna rätt bolag/titlar/grupper som matchar din målgrupp.

 

2. Skicka PÅLÄSTA kontaktförfrågnigar .Börja med att skapa en mjuk interaktion mot den individ som du önskar få in i ditt nätverk – innan – du skickar en kontaktförfrågan.

Vad menar jag med det?

Chansen att personen som du önskar nätverka med släpper in dig i dennes nätverk, ökar avsevärt, om ni på något sätt haft en interaktion innan. Fundera på om du kan lika, kommentera eller på något annat sätt integrera med dennes innehåll eller hens bolags tillhörighet.

I många fall är det värt att ha ett flertal kontaktpunkter innan du skickar en kontaktförfrågan. Du har samtidigt en mycket större möjlighet att skicka en anpassad, påläst och intressant kontaktförfrågning om ni redan haft en interaktion/dialog på plattformen.

 

3. Arbeta PROAKTIVT mot de individer som du önskar få i gång en dialog med.

I den mån det går arbeta proaktivt genom att integrera med det innehåll som dessa individer eller bolag själv kommunicerar på plattformen. Integrera i ämnen som matchar den kompetens du har och det fokus och intresseområde som du själv önskar arbeta med. På så sätt kan du redan här bygga en personlig dialog med din målgrupp samtidigt som du påvisar din kompetens inom det område du önskar fokusera på.

Var heller inte rädd för att skapa kontakter och dialoger med individer på bolag du är nyfiken på , där man kanske inte vid tillfället har ett jobb utlyst som passar dig. När det väl det dyker upp en jobbmöjlighet har du ett litet försprång om du redan byggt upp en närvaro hos en person som utlyst uppdraget. Många ambitiösa individer som söker nytt jobb via LinkedIn och vi vill att även du skall lyckas.

 

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev på LinkedIn.

Kontakta oss gärna >>>