LinkedIn Live Video

LinkedIn Live Video

Visste du att du kan live-sända på både din företagssprofil och din privata profil på LinkedIn?

Genom att använda LinkedIn Live så kan du bygga djupare kontakt och driva mer engagemang hos din publik. Livevideor får i genomsnitt 7 gånger fler reaktioner och 24 gånger fler kommentarer än ”vanliga” videor.

 

Många ställer sig kanske frågan: ”När skulle jag använda LinkedIn Live Video? Och om jag skulle prova – vad skulle jag säga?”

Att hålla i en LinkedIn Live Video behöver inte betyda att man måste ha något revolutionerande att berätta, utan behandla LinkedIn Live som en ny kanal för att dela med dig av ditt befintliga content. Du kan exempelvis använda funktionen för att hjälpa till att lansera nya produkter, visa upp personerna bakom ditt varumärke, attrahera ny personal, intervjua en samarbetspartner/kund, eller bara lite ”behind-the-scenes” från det dagliga arbetet i din verksamhet. Listan kan göras lång!

 

Däremot så är det några saker du behöver ha koll på innan du kickar igång med att sända din LinkedIn Live:

  1. LinkedIn har kriterier du måste uppfylla för att kunna köra igång och sända live.
  2. Om du tror att du uppfyller dessa kriterier så behöver du skicka in en begäran om åtkomst genom att fylla i ett formulär. När du har skickat din begäran kommer LinkedIn att sträva efter att komma med en statusuppdatering på ungefär tre till fyra arbetsdagar.
  3. Det kommer att behövas en verifierad tredjepartstjänst för att kunna streama på Linkedin.
  4. Det kommer också att behövas ett program som kan hantera videoproduktion Live.

 

Alla livevideor spelas in, och när du avslutar din live-sändning så kommer videon att finnas kvar i flödet på din privata LinkedIn-profil eller företagssidan och visas som ”Tidigare inspelad live”. Du kan dock välja att ta bort live-videon när den avslutats.

Detta är en mycket spännande funktion som kan – beroende på ditt syfte – ge stora möjligheter!

 

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev på LinkedIn.

Kontakta oss gärna >>>