LinkedIn Insight tag

Vad är LinkedIn Insight tag, hur används den och hur implementerar jag den?

Du har kanske hört talats om Insight Tag som LinkedIn kallar den, och undrar vad den egentligen gör och ifall du behöver den? I detta inlägget ska jag beskriva närmare vad det egentligen är, hur den används. Ifall du behöver den samt hur man implementerar Insight Taggen på din hemsida med två olika tekniker.

 

Vad är LinkedIn Insight tag?

LinkedIn Insight Tag är en bit JavaScript-kod som du enkelt kan implementera på din webbplats. Det går snabbt och enkelt att installera och låser upp robust kampanjrapportering, möjliggör att bygga dina egna audiences inuti i Linkedin Campaign Manager, den ger även djupare insikter om era besökare. För att ge ett exempel, kan du efter att implementerat taggen på din sida skapa en audience baserat på en specifik sida. Så ifall ert företag t.ex. Säljer utbildningar kan du välja att skapa en audience baserat på alla som varit inne på din sida och besökt sidan där du berättar mer om dina utbildningar. Du kan sedan skapa en kampanj där du ger ett riktat budskap till dessa, om att t.ex. De får 10% rabatt på dina utbildningar ifall de köper nu.

Detta är en remarketing strategi. Nu når du personer som du vet har varit inne på din sida och även kikat bland dina utbildningar. För att göra kampanjen mer effektiv kan du även ladda upp dina redan konverterade kunder och lägga ett exclude filter på dessa, så du inte lägger pengar på personer som redan köpt din utbildning.

 

Varför ska du implementera LinkedIn Insight Tag?

Remarketing marknadsföring.
Som tidigare exempel på användningsområde är Insight tag väldigt effektiv när du vill göra remarketing marknadsföring, eller nå ut till människor som du vet redan har integrerat med din hemsida och vet vilka ni är.

När du skapar kampanjer som ska konvertera.Ett annat användningsområde är när du vill köra kampanjer som som skapar konvertering. Med Insight Tag kan du spåra webbplatskonverteringar kopplade till alla dina LinkedIn-annonser och sedan låta LinkedIn automatiskt optimera dina kampanjer för ännu fler konverteringar.

Du vill veta mer om dina besökare.
Insight Tag låser även upp kraftfulla demografiska insikter om dina webbplatsbesökare – till exempel deras jobbtitel, företag, branscher och mer.

 

Hur implementerar jag LinkedIn Insight Tag?

För att implementera Insight tag behöver du tillgång till både företagets annonskonto samt din hemsidas källkod alternativt Google Tag Manager eller liknande.

1. Börja med att logga in på Kampanjhantering, (CampaignManager på engelska ifall du kör LinkedIn med den språkinställningen.)

2. Tryck på “Kontotillgångar” alternativt Account Assets.

3. Klicka på Insight Tag under Accounts Assets.

 

 

4. Sedan väljer du hur du vill installera koden. Ifall du vill se koden, trycker du på installera taggen själv.

Nu har du källkoden, då lägger du denna på varje på din webbplats som du vill att den ska finnas på. Beroende på vilken webblösning du använder är det olika. Enligt LinkedIn ska du helst lägga koden precis innan stängningen av footer på alla sidor du vill implementera den på.

Nu har du källkoden, då lägger du denna på varje på din webbplats som du vill att den ska finnas på. Beroende på vilken webblösning du använder är det olika. Enligt LinkedIn ska du helst lägga koden precis innan stängningen av footer på alla sidor du vill implementera den på.
Impelemetera Insight Tag via Google Tag Manager.

1. Gå till tagmanager.google.com och logga in.

2. Klicka på ditt konto och sedan din container.

3. Klicka på Lägg till en ny tagg i rutan Ny tagg.

4. Klicka på LinkedIn-logotypen i avsnittet Välj produkt.

5. Fyll i fältet Partner-ID (Finns att se under Insight Tag, tag manager)

6. Lägg till en regel för tagning, markera rutan bredvid alla sidor för alla sidor.

7. Välj skapa tagg.

8. Klicka på Publicera uppe till höger.

 

När sidan är kopplad och tar emot signal placeras din webbplats och visas under Insight Tag under Kontotillgångar. Självklart finns det mycket pedagogiska videos på exempelvis youtube ifall du behöver ytterligare hjälp att implementera, alternativt hör er dig till oss så kan vi hjälpa till med allt som rör LinkedIn Insight tag.