LinkedIn Hashtags

Väx på sociala medier med LinkedIn Hashtags

Hashtags har använts på sociala medier i många år nu, och vare sig du är en flitig användare eller nybörjare är detta inlägget för dig. LinkedIn hashtags är ett utmärkt sätt för att kategorisera ditt innehåll på LinkedIn vilket i sin tur leder till större synlighet samt fler interaktioner med ditt innehåll. Något vi ofta ser är att många använder hashtags utan att egentligen tänka efter. Med det sagt vill vill ägna detta inlägget åt att dela med oss av våra bästa tips!

Vad är en LinkedIn hashtag?

En LinkedIn hashtag är egentligen som vilken annan hashtag som helst, dock bör den vara anpassad för syftet man har med LinkedIn. Det är ett eller flera ord där man sätter en “#” framför. En hashtag används för att kategorisera innehåll i både inlägg, artiklar samt för din personliga sida och företagssida. Låt säga att du driver ett bolag där du arbetar med personlig utveckling, då kan du exempelvis använda dig av #PersonligUtveckling eller #coach. Personer som är intresserade av denna typ av content kommer att använda dessa hashtags i sina sökningar varpå ditt innehåll ges en större chans att visas. Hashtags hjälper dig att hitta innehåll på ett specifikt ämne. Dessutom blir det enklare att interagera med innehåll som är relevant för dig, vilket i sin tur förhoppningsvis leder till ett större nätverk, fler kontakter och annat som är fördelaktigt för ditt professionella yrkesliv.

Hur skapar jag en hashtag?

Det finns egentligen två olika sätt att skapa en hashtag:
1. Skriv “#” efterföljt med ditt ord eller fras. Det kommer då automatiskt att bli en klickbar hashtag.
2. Du kan också välja att klicka på “Lägg till hashtag” när du skriver en uppdatering.

Tips!

Om du använder dig utav ett publiceringsverktyg som exempelvis Buffer, Post Planner eller Hootsuite. kan du spara de hashtags du använder vilket kommer spara dig tid och energi. Vissa tjänster ger dig även statistik över din användning av hashtags samt ge dig förslag på hashtags som kan passa dig.

Så använder du LinkedIn hashtags i en artikel

Att publicera artiklar på LinkedIn blir mer och mer populärt. Som vi nämnt tidigare kan du använda hashtags även där. Viktigt att tänka på är att du ska addera dina hashtags i artikel beskrivningen och inte i brödtexten. Om du skulle addera hashtags i brödtexten kommer de inte att bli klickbara, vilket såklart leder till förlorad effekt.

Hur hittar du och väljer LinkedIn hashtags?

Börja med att kolla på personer i samma bransch som du. Undersök deras flöde och eventuella artiklar, främst innehåll med många interaktioner och reaktioner och kika på vilka hashtags som använts. Kanske kan du använda en eller ett par i ditt content? Vidare tycker vi inte att du ska underskatta LinkedIns hashtag förslag, vilket innebär att du får fram förslag baserade på din profil, ditt innehåll och tidigare meddelanden. Observera att du alltid ska vara eftertänksam och inte bara använda förslagen rakt av, se till att alltid göra din egen research. Om du sedan tidigare använt hashtags rekommenderar dig att gå tillbaka och analysera tidigare innehåll för att se vilka hashtags som genererade mest engagemang och räckvidd. Sist men inte minst bör du lägga lite energi på att observera trender.

Detta bör du undvika när det gäller LinkedIn hashtags

1. Hashtags ska du inte lägga i biografin för ditt företag, dessa är inte klickbara vilket gör att effekten går förlorad.
2. Om du använder en hashtag med två eller fler ord, ha inga mellanslag emellan. Skriv alltså inte #Linkedin Hashtags utan #LinkedinHashtags, det förra fungerar inte.
3. Att överdriva med antalet hashtags får ofta dåliga resultat, du kan nämligen bli stämplad som en spammare av LinkedIn. Vi rekommenderar att du använder mellan en till två hashtags per inlägg eller artikel.
4. Försök variera dina hashtags, det ger dig möjlighet att dels nå en bredare massa och dessutom gillar LinkedIn´s algoritm när du är kreativ.

Detta bör du göra!

1. Dina hashtags bör vara enkla att komma ihåg.
2. Formatera dina hashtags. Om du använder en hashtag med två eller flera ord gör du klokt i att göra den första bokstaven i varje ord stor. På så vis kan läsaren lättare urskilja orden från varandra. Exempelvis #LinkedinHashtag. Var inte orolig, även om en person söker utan stora bokstäver så kommer samma resultat att visas.
3. Använd hashtags både i din personliga profil samt på din företagssida.
4. Ha koll på hur dina hashtags presterar. På så vis får du kolla på vilka du bör använda ofta och vilka du inte bör använda alls.
5. Kontrollera alltid stavningen. En eventuell felstavning gör att ditt innehåll inte dyker upp om en person söker på den rättstavade hashtagen.
6. Använd hashtag med både hög och låg densitet. Genom att använda hashtags som är mer och mindre populära kan du nå en bredare grupp.
7. Hashtags som du använder på LinkedIn har ofta en mer professionell ton än de man använder på exempelvis Instagram, av den anledningen bör du vara mer eftertänksam med vilka hashtags du använder.
8. Säkerställ att de hashtags du väljer har ett samband med det du skriver om, annars kommer du inte att nå rätt personer och interaktionerna för ditt innehåll minskar!
9. Addera hashtags på din företagssida. På så sätt får du upp ett flöde av trendiga poster från just det feedet vilket gör att du kan interagera med fler. Du kan addera upp till tre stycken.
10. Skapa en lista med olika hashtags och använd dessa strategiskt i ditt innehåll.

LinkedIn Hashtags

Vill du bli expert på LinkedIn?

På WEFIND brinner vi för allt som har med LinkedIn att göra. Det är en fantastisk plattform där vi både kan ge och ta på många sätt inom vårt yrkesliv. Vi kan utöka vårt nätverk, erbjuda eller ta arbetsmöjligheter, erbjuda tjänster och produkter men också dela med oss av klokskap. Med lång erfarenhet hjälper vi dig att bli expert på LinkedIn, på ett sätt som passar dig. Vi ser fram emot att höra från dig, du kontaktar oss här!