LinkedIn för rekrytering

LinkedIn för rekrytering

5 tips om hur du kan använda LinkedIn för rekrytering.

 

Lägg upp jobbannonser på LinkedIn.

Genom att publicera ett jobb direkt på LinkedIn kan du locka rätt kandidater, eftersom webbplatsen kommer att presentera kvalificerade arbetssökande baserat på ditt urval.

 

Håll kontakten med tidigare kollegor och samarbetspartners.

Du vill inte förlora kontakten med individer som du har arbetat framgångsrikt med tidigare. Dessa människor kan vara de personer du väljer och anställa både nu och i framtiden.

 

Använd er företagsida på Linkedin utifrån ett Employee branding perspektiv.

Med över +50 miljoner företag som varje dag publicerar på LinkedIn måste du särskilja ditt företag. Du kan göra detta genom att effektivt arbeta med  ditt företags LinkedInsida utifrån ett Employee branding perspektiv.

 

Sök aktivt efter kandidater med hjälp av nyckelord i sökverktygen LinkedIn Recruit.

Du kan begränsa din sökning efter kandidater genom att korsreferera dina krav med de kvalifikationer som anges i deras profiler. Det är därför som sökordsrika, välutvecklade, fullständiga profiler rekommenderas för yrkesverksamma på LinkedIn.

 

Utveckla en sökordsrik företagssprofil på LinkedIn. LinkedIn för rekrytering.

Eftersom nyckelord är viktiga och används även av arbetssökande så är det värt att utveckla en sökordsrik företagsprofil på Linkedin som skapar ett tydligt och intressant intryck.

 

Var dig själv för alla andra är upptagna

Det är först när du vågar vara dig själv fullt ut som du ges möjligheten att utveckla ditt sanna personliga och långsiktiga varumärke. Både utifrån ett privat och professionellt synsätt. Detta är svårare gjort än sagt. Så börja redan i dag med att öva och var ärlig mot dig själv och kom ihåg att strunta i vad folk säger och tycker.

 

Var ditt varumärke

Tänk på dig själv som ett varumärke du vill utveckla. Fundera på hur du vill uppfattas av din omgivning både privat och professionellt. Det kanske är så att du önskar uppfattas på ett speciellt sätt utifrån ett specifikt forum eller roll. Det är först när du tydliggjort dessa parametrar för dig själv som du mer strukturerat kan börja arbeta med att utveckla de komponenter du vill förbättra eller förändra. Det är både en rolig och spännande resa.

 

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev på LinkedIn.

Kontakta oss gärna >>>