LinkedIn Cover Story

LinkedIn introducerar nya verktyg som hjälper dig att få din professionella berättelse till liv i din profil. Ett utav verktygen som globalt rullas ut just nu är LinkedIn Cover Story.

LinkedIn Cover Story ger dig en chans att göra ytterligare ett första intryck på din profil, fast i video-format! Verktyget låter dig presentera dig själv i rörligt material, och på så sätt kan du engagera både din målgrupp och rekryterare. 30-sekunder har du på dig att anpassa ditt första ”hej” till besökarna på din profil.

När du har lagt till din LinkedIn Cover Story så kommer en orange ring att visas runt din profilbild. Cover Storyn kommer att i tyst läge förhandsvisas i din profilbild när en person besöker din LinkedIn-profil.

Beroende på ditt syfte med LinkedIn så kan Cover Story ge dig enorma möjligheter. Är du arbetssökande så kan du exempelvis prata om vad du har för bra egenskaper, vilka mål du har, vilket värde du kan erbjuda och så vidare.

Är du istället egenföretagare? Då kan du fånga intresset hos potentiella kunder genom att i din Cover Story berätta om dina produkter/tjänster, om din kompetens och expertis.

 

Ta tillfället i akt och våga visa din personlighet genom LinkedIn Cover Story

 

 

Tänk på dig själv som ett varumärke du vill utveckla. Fundera på hur du vill uppfattas av din omgivning både privat och professionellt. Det kanske är så att du önskar uppfattas på ett speciellt sätt utifrån ett specifikt forum eller roll. Det är först när du tydliggjort dessa parametrar för dig själv som du mer strukturerat kan börja arbeta med att utveckla de komponenter du vill förbättra eller förändra. Det är både en rolig och spännande resa.

Lägg din tid på att bygga relationer där både partnerna får ett värde utifrån ert nätverkande. Vid de kontakter där detta inte är tydligt rekommenderar jag att inte lägga för mycket tid på att analysera hur eller om ni kan finna denna synergin. Om detta inte är uppenbart från start är det vanligen inte en värdefull kontakt att nätverka mot vid just denna tidpunkt. Det kan dock mycket väl bli det framöver. När det gäller att utveckla ditt personliga varumärke handlar det om att fokusera på kvalitativa relationer framför kvantitativa.

 

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev på LinkedIn.

Kontakta oss gärna >>>