Har du svårt och nå dina mål?

Har du svårt och nå dina mål?

Vad ingår egentligen i ditt jobb ? Vad bör du fokusera på för att nå ditt mål?

På jobbet ställs vi inför olika typer av uppgifter. Vissa ingår i ditt uppdrag. Andra är mer tveksamma. Att sitta med uppdrag som inte hjälper dig att nå dina mål är såväl frustrerande som tidskrävande. Ibland måste vi naturligtvis engagera oss i uppgifter som inte ingår i våra vanliga arbetsuppgifter eller ansvarsområden. Men trots det är det viktigt att försöka hålla sitt eget fokus och inte låta sig distraheras alltför mycket.

Är du säljare är du ju faktiskt anställd för att nå dina mål och budget.

För att lyckas hålla dig fokuserad är det viktigt att du påminner dig om vad sin ingår i ditt jobb och vilka uppgifter du får betalt för att utföra.

Jag har en fråga som jag ställer till mig själv flera gånger per vecka.

Det du gör just nu – Hjälper det dig att nå dina mål?

Om jag svarar ja fortsätter jag. Om jag svarar nej försöker jag avsluta och byta uppgift. Om jag känner mig osäker brukar jag fundera igenom uppgiften en gång till.

Genom att jobba med att värdera mina uppgifter på det är sättet ökar jag mina chanser att :

  • Nå mina mål.
  • Fokusera på rätt saker.
  • Reflektera över mina beslut.
  • Klargöra varför en uppgift är viktigare än en annan.
  • Säga nej till vissa uppgifter.

 

Det kan vara svårt att hålla fokus på rätt saker. Men jag vill uppmana er på att börja träna på just det. Genom enkla strategier kan du minska tiden du lägger på onödiga saker och istället satsa på att göra det som krävs för att nå dina mål och stötta utvecklingen av dig själv.

Din tid är värdefull och den kan inte sparas för framtida bruk.

 

Lite tips på saker som gör dig mer produktiv :

Schemalägg ALLT i din kalender. Oavsett om det är ett samtal, möte, lunch eller övrig aktivitet. Agera som om varje uppgift har sin unika deadline

Påbörja dagen med det som är viktigast (men eventuellt inte det roligast). Det är en härlig känsla att vara klar med det som är viktigast. Efterföljande uppgifter kan därigenom kännas mer uppmuntrande och skapa mer effektivitet och stimulans.

Belöna dig själv med personliga incitament om du utförts en specifik uppgift eller en rad av uppgifter. Ta en kopp kaffe, njut av en nypa frisk luft eller ring en god vän.

 

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev på LinkedIn.

Kontakta oss gärna >>>