Ännu fler bra säljtips för att lyckas med försäljning 2018

Kompetens inom försäljning är lika mycket färskvara som läkarvetenskapen.

Kompetens inom försäljning är färskvara.

Få människor skulle vilja bli opererad av en kirurg som inte gått en vidareutbildning efter sin examen. Ta minst 30 minuter varje vecka där du enskilt reflekterar över vilka områden inom sälj du själv skulle vilja förbättra.

Sondera webben, Linkedin och Youtube efter ny kompetens och trender. Delta på utbildningar, säljseminarier och webinarier. Utforska möjligheten att vara delaktig i ett säljnätverk. Fråga dina kollegor, partners och distributörer om råd och tips.

Se till att utveckla dina säljegenskaper så du löpande levererar färska varor, kompetens och värden.

 

Är du en toppsäljare på dagtid men en fylltratt på helgerna?

Ta hand om ditt personliga varumärke.

Är du en toppsäljare på dagtid men en fylltratt på helgerna? I så fall är det dags och tänka om. Dels lever vi i en lite värld där varje bransch oftast är en liten fiskdamm. Chansen att springa på befintliga och potentiella kunder är oftast ganska stor oavsett sammanhang. Samtidigt så smittar en mindre bra privat karma av sig på din professionella person (och vice versa för den delen.)

Så vårda ditt personliga varumärke så kommer det påverka din professionella karriär i rätt riktning.

Vem gör To-Do -Listor nu för tiden?

Gör en to do lista inför morgondagen det sista du gör innan du går hem. Det kan låta trivialt men det gör dig både effektivare och får dig att känna dig mer produktivt, kompetent och strukturerad. Det är samtidigt en god och berömmande känsla att kryssa av en punkt på en to do lista. Jag använder en metod där jag för tre olika listor inför morgondagen. En lista med punkter jag har deadlines på och måste få gjort nästa dag. En lista med punkter jag verkligen vill bli klar med under morgondagen. En lista med punkter som skall genomföras framgent som vanligtvis således successivt flyttas in på de två övriga listorna.

Utöver känslan av struktur och effektivitet flyttar du även över denna information på papper och gör plats för ytterligare nya positiva och innovativa tankar.