3 bra tips för att lyckas med försäljning 2018

Nätverkar för att växa som individ och människa.

Allt för många säljare och affärsnätverk är för fokuserade på enskilda affärer i nätverksdialogen – till förmån för utveckling av medlemmarna och nätverket i sig.

Detta hämmar ofta möjligheten till kompetenshöjningen via det gemensamma värdefulla ”know how” som finns i nätverket. Se affärsnätverkandet som en möjlighet att utvecklas och växa som människa. Stirra dig inte blind enbart på affärsmöjligheter – De kommer som en härlig bonus. Du behöver inte vara med i något enskilt nätverk för att nätverka utan se till att helt enkelt träffa människor som du har förtroende för och som du kan lära dig av. Människor nätverkar gladeligen med individer som löpande utvecklas och bidrar med värde. Vilket gör att ditt nätverk kommer växa på sikt.

Bli den personen i ditt nätverk som andra vänder sig till för individuell utveckling och kompetens inte bara för affärsmöjligheter.

 

Alla gillar en bra första dejt!

Låtsas att du är på en dejt vid ett första kundmöte.

De flesta personer älskar nämligen att berätta om sig själva, sin verksamhet och sitt ansvarsområde. Sina visioner och målbilder. Var mer nyfiken än informativ. Ställ frågor. Visa på ett professionellt sätt att du är både är intresserad av personen i sig som vad de kommunicerar. Nyfikenhet och lyhördhet lönar sig. Det skapar ett förtroende hos kunden och du lär dig mer om personen framför dig. Du tillgodogör dig samtidigt information om i vilken takt och sätt du skall driva just denna affär för denna specifika kundkontakt.

Glöm inte att en bra första dejt ofta är ett krav för en andra.

 

Motivation kommer inifrån – inte från chefen.

Motivera dig själv och lyckas bättre med din försäljning.

Men hur? Spar på mail från medarbetar, kunder och chefer där du lyfts fram i ett positivt sken. Lägg dessa i en enskild mail mapp så du enkelt kan läsa dom. Skriv ut certifikat, diplom, goda tävlingsresultat och sätt upp på kontorsväggen. Påminn varandra om roliga, lärorika och bra affärer ni gjort. Beröm dina kollegor så berömmer dom dig.

Använd kraften från andras och dina positiva tankar till att lyckas med dina mål.